Afrika

Afrika hebben we nog te weinig gedaan. We waren een tweetal keer in Marokko en drie keer in Egypte maar dit is niet het echte 'zwarte' Afrika. Die ervaring had ik wel in Malawi. Een land met enorm veel charme, een warme bevolking, en een prachtige natuur. Malawi is zeer arm en wordt daarom misschien minder bereisd maar ik vind het in elk geval meer dan een aanrader.
Madagascar kan je dan ook weer niet echt Afrika noemen omdat het heel wat invloeden heeft uit Azië. Maar desalniettemin is dit misschien wel een van de mooiste reizen die je kan doen omwille van al het (nog aanwezigen) natuurschoon. Denken we hierbij maar aan de lemuren en vele andere zeldzame planten- en diersoorten die het land (nog) rijk is. 

Laatste bestemming

Mijn laatste trip naar dit continent was naar Madagascar. Een machtig land met een  prachtige fauna en flora. Spijtig dat er zeer veel regenwoud verdwijnt en daarmee ook heel wat zeldzame planten en dieren. 

Volgende bestemming

Onze volgende trip in dit prachtige continent:

Zuid-Afrika en Swaziland in 2019. 

Mensen

In vergelijking met Azië tref je hier een totaal andere bevolking aan. Afrikanen zijn veel uitbundiger. Maar als het op afspraken aankomt ben je dan weer beter af in Azië. Polé polé is niet zomaar iets uit Afrika. Hakuna Matata.