Afrika

Afrika hebben we nog te weinig gedaan. We waren een tweetal keer in Marokko en drie keer in Egypte maar dit is niet het echte 'zwarte' Afrika. Die ervaring had ik wel in Malawi. Een land met enorm veel charme, een warme bevolking, en een prachtige natuur. Malawi is zeer arm en wordt daarom misschien minder bereisd maar ik vind het in elk geval meer dan een aanrader.
Madagascar kan je dan ook weer niet echt Afrika noemen omdat het heel wat invloeden heeft uit Azië. Maar desalniettemin is dit misschien wel een van de mooiste reizen die je kan doen omwille van al het (nog aanwezigen) natuurschoon. Denken we hierbij maar aan de lemuren en vele andere zeldzame planten- en diersoorten die het land (nog) rijk is. Natuurlijk was Zuid-Afrika ook meer dan een topper. Een land waar je meer dan eens op reis naar toe wil gaan.

Laatste bestemming

In 2019 reisden we doorheen Zuid-Afrika en Swaziland en genoten van de prachtige natuur en vooral de diversiteit in landschappen. Ook de vriendelijke bevolking laat je niet koud. Integendeel. Meer dan een aanrader.

Volgende bestemming

Onze volgende trip in dit prachtige continent wordt Namibië in 2021.

  

Mensen

In vergelijking met Azië tref je hier een totaal andere bevolking aan. Afrikanen zijn veel uitbundiger. Maar als het op afspraken aankomt ben je dan weer beter af in Azië. Polé polé is niet zomaar iets uit Afrika. Hakuna Matata.