Reisroute


De vlag van Cambodja
De vlag van Cambodja

We vliegen met SAS Air van Brussel over Kopenhagen naar Bangkok. We boekten onze tickets via www.vliegtickets.be

In Bangkok verbleven we terug in Buddy Lodge Hotel in de drukke Khao San Road. Hier verbleven we twee jaar geleden ook al en is zeer goed qua ligging.

We bleven twee dagen in Bangkok en deden er ook opnieuw een fietstocht. De tocht was de 'Colors of Bangkok'. Vanuit Bangkok ging het rechtstreeks naar Battambang. Dit was een tocht zijn van ongeveer 8 uur. Hiervoor boekten we een privéchauffeur. In Battambang deden we een homestay om zo kennis te maken met het echte Cambodjaanse plattelandsleven. Hier verbleven we een drietal dagen. We huurden hier ook fietsen en deden de mooie tocht naar Wat Ek en omgeving in de gutsende regen. Van Battambang dan met de boot over het Tonlé Sap meer richting Siem Reap. Daar was onze verblijfplaats Mystères d'Angkor. Angkor Wat en omgeving verkenden we ook met de fiets. Nadien richting Phnom Penh, ditmaal via gecharterd vervoer. Daar verbleven we in 'The Paviljon'.

Na een verkenning van de hoofdstad reisden we verder naar het zuiden richting Sihanoukville. Hier sliepen we in Pagoda Rocks Resort met schitterend zicht op de baai van Sihanoukville. Hier huurden we scooters en kamden de volledige omgeving uit. Hier is altijd wel iets te beleven zolang je maar van de hoofdwegen wegblijft. Na tweedagen reden we dan verder richting Kampot en Kep om daar de landelijke omgeving te verkennen. In Kep verbleven we 4 dagen in het schitterende 'Veranda Natural Resort'.

 

 

Annick, Willem, Hilde, Koen.