Reisroute - Hanoi


Wij sliepen in het Duc Huy hotel vlakbij het Hoan Kiem meer. Volgende zaken zijn een bezoek waard:

  • Hoan Kiem meer  

Dit meer is niet bijzonder spectaculair, maar de Vietnamesen beschouwen het als het hart van hun stad. (een wandeling eromheen duurt 30 min)  

  • Schildpaddenpagode  

Ligt op een eilandje in het meer. Aan deze pagode is een legende verbonden die verteld over het heroische verhaal van held Le Loi. Op een tweede eilandje dat verbonden wordt door een houten brug ‘The Duc’ naar de ‘penseeltoren’ waarop in chinese karakters staat geschreven: “een pen om op de blauwe lucht te schrijven”

  • Ngoc Son Temple  

Jade mountain temple, gebouwd in de 18e eeuw op een eiland in het noordelijk deel van Hoan Kiem Lake. Omgeven door water is dit een geweldige plaats om te rusten. 

  • Etnologisch Museum van de minderheden van Vietnam (Boa tang Dan toc hoc Vietnam):

Dit museum is niet gekend en ligt vrij ver uit het centrum. Het ligt op Duong nguyen Van Huyen (zijstraat van de Duong Hoang Quioc Viet) Dit museum bied een zeer goede introductie op de verschillende levenswijzen van de etnische minderheden die wij tijdens de verdere reis zullen ontmoeten. In het museum is een winkeltje waar kwalitatief handwerk verkocht wordt van de verschillende minderheden. Het bied een idee van de prijzen nadien.

 

  • Presidentieel paleis en huis van Ho Chi Minh: (LP-198)

Paleis gebouwd in 1901 als ambtswoning voor de gouverneur generaal van Indochina (niet toegankelijk voor publiek); via de paleistuinen bereik je het huis van Ho Chi Minh: een bescheiden paalwoning aan een vijver achter het paleis waar Ho zijn laatste elf jaren heeft doorgebracht

 

  • Eénzuilige Pagode:  One Pillar Pagode

Deze concurreert met de Schildpaddenpagode om de eer het symbool van Hanoi te mogen zijn.

 

  • Tempel van de literatuur of Van Mieu  

Dit is het voornaamste tempelcomplex van Hanoi en de belangrijkste Confusiustempel en historisch studiecentrum van Vietnam. Bovendien is het een van de weinige overblijfselen van de oorspronkelijke stad van de Ly koningen.

 

  • Legermuseum en de Cot Co vlaggetoren

Geeft een indruk van de visie van de Vietnamesen op hun recente geschiedenis. Voor wie een duidelijker beeld wil van de verschillende oorlogen en deze in een andere context wil plaatsen, kan dit museum best een aanrader zijn.