Reisroute - deel 2


'Nine Arches bridge in Ella
'Nine Arches bridge in Ella

Van Naula ging het dan met ons busje naar Kandy, de stad rond het meer. Leuke stad om in rond te dwarrelen en zeker ook de esplanade rondom het meer. Je hebt hier een aantal leuke marktjes om te bezoeken en natuurlijk ook het Koninklijk Paleis en de 'tempel van de tand'. Beide zijn gelegen in een zeer mooi park. Een bezoek waard alleen vonden wij de ceremonie in de 'temple of the tooth' niet de moeite. Het is eigenlijk puur en alleen voor de boeddhisten en als niet-boeddhist heb je er weinig aan`; Zeker geen must. Je loopt beter nog wat rond in de oude stad.Je komt natuurlijk ook naar Kandy om er de trein te nemen richting Ella. Eén van de mooiste treinritten ter wereld. Wij hadden heel slecht weer maar door de nevels en regenbuien zie je toch de prachtige natuur waar je door rijdt. De tocht duurt ongeveer 7 uur . Eventueel stap je vroeger af in Nanu Oya om vandaar naar Horton Plains te gaan, wat wij niet deden. Deze treinrit moet je echt gedaan hebben.


Zicht op Ella Gap
Zicht op Ella Gap

Ella en omgeving zijn ook een must. Ella is zeer laidback en ideaal voor wandelingen in de nabijgelegen theevelden, de tocht naar Ella Rock en Little Adam's Peak. Vanop beide heuvels heb je prachtig zicht op Ella Gap. De tocht naar Ella Rock is niet zo zwaar en je loopt deels over de sporen van de legendarische trein. In het terugkeren kan je dan over de sporen verder stappen naar '9 Arches Bridge', de brug met 9 bogen. Leuk is wanneer je er bent en er komt een trein af. Ideaal voor mooie foto's. De theevelden zijn ook de moeite waard. Eigenlijk is het leikom zelf je weg te zoeken. Vraag gewoon aan de inwoners naar een 'jungle path' zodat je niet langs de openbare weg moet wandelen. Vanuit Ella kan je ook de trein nemen naar Haputale. Zeer mooie treinrit ook en vanuit Haputale zijn ook heel wat wandelingen mogelijk.


Tentenkamp van Tree Tops Jungle Lodge
Tentenkamp van Tree Tops Jungle Lodge

Na Ella wachtte onze safari in Yala NP. Onze uitvalsbasis was het schitterende Tree Tops Jungle Lodge in de buurt van Buttala. We moesten wel nog ongeveer anderhalf uur rijden naar Kataragama voor de eigenlijke safari. In de buurt van onze lodge waar we drie nachten bleven kon je ook mooie wandelingen maken. In deze jungle zag je nog zeer grote bomen (woudreuzen) en zeer veel vogels. Het verblijf hier was toch een van de hoogtepunten van onze reis. Van de ene jungle reden we dan naar de andere jungle. Het Sinharaja Rainforest met zijn bloedzuigers wachtte op ons. De rit er naartoe was vrij lastig omwille van het bochtige parcours maar de omgeving was er prachtig. Meer dan de moeite. Het rainforest is ook tussenstop waard want je ziet veel beestjes. In de buurt kan je ook een bezoek brengen aan 'Lumbini Tea Estate'. Je krijgt hier een zeer leerzame rondleiding rond het productieproces van thee.


Tangalle aan de Indische Oceaan. Sunrise!
Tangalle aan de Indische Oceaan. Sunrise!

Na de jungles reden we door naar Galle, de stad aan de zuidkust. We verbleven aan Unawatuna. Galle is een leuke stad om eens door te wandelen en te shoppen want je vindt er het ene winkeltje na het andere. De nabijheid van de zee is natuurlijk leuk. Eindigen deden we in Tangalle in de resort 7 Turtles om er nog wat te onthaasten. De resort was prachtig gelegen aan de Indische Oceaan, ver verwijderd van de drukte van de steden. Superlocatie waar je alleen maar wil naar terugkeren.