Resiverhaal: Aswan - Abu Simbel


Vandaag belooft het een zware dag te worden. Abu Simbel en de tempel van Philae staan op het programma. Abu Simbel, dat betekent opstaan om 03.00u. Na een snel ontbijt richting konvooi. Een konvooi is gewoon een aaneenschakeling van voertuigen, begeleidt door het leger en politie. Van zodra het startsein wordt gegeven om te vertrekken, schieten de voertuigen als F1-wagens weg. Het komt er dan blijkbaar op aan om zo snel mogelijk de eindbestemming te bereiken. Dat er regelmatig ongelukken gebeuren, is wel te begrijpen.

 

De rit naar Abu Simbel duurt ongeveer 3 uur. Rond 7 uur ben je aanwezig en je hebt ongeveer anderhalf uur ter plaatse en dan is het drie uur terug. Als je foto's wil nemen van de tempels ben je beter dat je zo lang mogelijk wacht. Net voor het konvooi terug vertrekt en de toeristen terug inschepen heb je de beste kans om foto's te nemen met niet teveel toeristen op. Het is een schitterende lokatie zeker met het Nasser-meer op de achtergrond. Het is ongelooflijk dat de volledige tempel verplaatst is geweest voor aanleg van dit meer. Een huzarenstukje noemen ze zoiets zeker!?

Nadien gaat het richting Philae-tempel. Eigenlijk is het de tempel van Isis op het eiland Philae. Sommigen maken nog een tussenstop aan de 'High-Dam' maar wij deden dit niet omdat ik van een vorig bezoek al wist dat hier niets te zien valt. De Isis-tempel niet bezoeken zou doodzonde zijn want dit is een van de best bewaarde en hij ligt op een zeer mooie locatie. Ook deze tempel is volledig versneden en heropgebouwd. Om de tempel te bereiken moet je eerst nog een stukje varen.

 

Lastige dag maar een mooie dag. Velen vroegen ons of een dergelijke reis niet te zwaar was met tieners? Nee hoor, alles viel goed mee ondanks het vroege opstaan, lange trajecten, hitte,... Als je wat voor afwisseling zorgt tussen cultuur en ontspanning valt dit goed mee. Lynn & Syl hebben trouwens ook nooit last gehad van diaree. Voorwaar geen sinecure in Egypte. Maar dit leidt ons af hé. Wij moesten nu terug naar Aswan om alles in gereedheid te brengen voor onze tweedaagse feluccatocht.