Reisroute - deel 2


 • Lai Chau – Tam Duong (Phong To)
  Overnachting Tam Duong: Phuong Thanh Hotel
  Na ontbijt hebben we een korte wandeling gedaan in Lai Chau van ongeveer 90min. In het hotel kan je een plannetje krijgen van de omgeving. Neem de afslag terug aan de tweede hangbrug. De wandeling is niet spectaculair maar is ideaal omdat je nadien terug in de jeep moet. Op de terugweg naar het dorp passeer je een klein lokaal marktje waar ook heel wat minderheden te zien zijn. Net voor het dorp kom je dan later aan de linkerkant een schooltje tegen. Daar moet je zeker passeren. Je beleeft ongetwjfeld een leuk moment. Aanrader!!
  's Anderendaags een dagtocht gedaan. Hele mooie wandeling en ook vrij pittig op bepaalde plaatsen omwille van de vele modder. Je bent ongeveer 7 uur onderweg. Op deze schitterende tocht kom je vooral Rode Hmong en Dao tegen. Info te bekomen in hotel.


 • Tam Duong – Sapa – Bac Ha
  Overnachting Bac Ha: Sao Mai Hotel (aanrader)
  Vroeg op weg want lange weg af te leggen vandaag. Normaal enkel op zondag is de markt in Thuan Chau. Dit is een heel leuk marktje omdat dit er ene is van en voor de minderheden (vooral Black Dao, Zay, Hmong, Hjang). Thuan Chau is slechts op 5km van Tam Duong. 1 uurtje verder ligt Binh Lu. Deze markt was ook heel leuk en er waren heel wat minderheden. Hier tref je Lu (met doek in vorm van driehoek), Man (rondgedraaide hoofddoek), Black Dao en Red Dao.
  Vanaf Binh Lu is het nog 2 uur tot Sa Pa. Onderweg passeer je de watervallen van Thac Bac. Deze plaats is makkelijk te herkennen aan de vele verkoopsstalletjes die er staan.  Wij vonden dit niet de moeite en zijn doorgereden. Vanaf hier is het nog 12km naar Sa Pa. Nadien nog 3 uur over goede wegen naar Bac Ha.
 • Bac Ha – Lung Phin – Can Cau – Sa Pa
  • Bac Ha: de hoofdmarkt vindt plaats in een betonnen bazaar. Je treft hier vooral Flower Hmong aan. 
  • Lung Phin: Op ongeveer 12km rijden van Bac Ha op weg naar Can Cau. Hier is het minder druk maar veel authentieker. Een absolute aanrader.
  • Can Cau: Eén van Vietnam’s meest fascinerende openluchtmarkten. Op ongeveer 20km van Bac Ha en op slechts 9 km van de Chinese grens. Dit is een heel kleurrijke markt met vooral Flower Hmong, Fu La, Black Hmong en Red Dao.
   Wat ook nog mogelijk is: een luswandeling naar Ban Pho en terug. Dit is ongeveer 7 km heen en terug. Andere dorpen in de omgeving zijn Trieu Cai (8km h/t) – Na Ang (6km h/t) – Na Hoi (4km h/t).
   Wij hebben ons uiteindelijk beperkt tot Bac Ha en voor de meesten onder ons was dit toch een van de hoogtepunten van de reis. Je treft inderdaad veel Flower Hmong aan maar er is zoveel te zien en zoveel te beleven. Je gaat gewoon ergens zitten op de markt en je laat alles maar op je afkomen. Je kijkt je de ogen uit. Wij zijn daar ongeveer 4 uur gebleven en hebben ons geen seconde verveelt.