Azië, ons favoriete continent

Jordanië was onze eerste reis in Azië en ondertussen heb ik dat land al 8 keer bezocht. Sindsdien zijn we blijven reizen in Azië en is dit toch wel ons favoriete continent. Eerst verkenden we het Midden-Oosten en zijn we de hemel dankbaar dat we Syrië nog kunnen bezoeken hebben. Kirgizië in Centraal-Azië is misschien wel het mooiste land qua natuur en voor schitterende Islam-cultuur is een bezoek aan Oezbekistan meer dan een must.

Later reisden we dan in Zuid-Oost Azië en dat doen we nog altijd. Oost-Azië kwam al laatste aan de beurt met een rondreis doorheen
Zuid-Korea
Het zijn vooral de mensen die rondreizen in Azië zo leuk maken. Ze zijn altijd vriendelijk en behulpzaam. Bangladesh laat daarom nog altijd een  zeer grote indruk op mij na. Nergens zoveel vriendelijke en nieuwsgierige mensen bij elkaar gezien. 
Maar natuurlijk is de natuur en de cultuur ook meer dan de moeite. Last but to least, aziatisch eten is altijd goed en zeer smaakvol in elk land.  Hiervan krijgen we nooit genoeg: street food in Thailand, curries in Sri Lanka, amok in Cambodja, spicy food in Indonesië en India, bulgogi of bibimbap in Zuid-Korea ...

Laatste bestemming

In 2017 reisden Annick en ik naar Java, Bali en Lembongan. Prachtige reis met zeer veel afwisseling. De vulkanen en prachtige tempels lieten een grote indruk na op ons. Indonesië is perfect zelf te organiseren. In 2015 hadden we al Flores, Lombok en Bali gedaan.

Favoriete bestemming

De reis die de grootste indruk naliet op ons was Cambodja. Zowel qua natuur en cultuur als qua mensen. Ondanks dat dit land zoveel heeft geleden onder het Pol Pot regime merk je toch dat de mensen stilaan komaf willen maken met dit verleden en terug opstaan en verder gaan.

Mensen

Wat rondreizen in Azië zo leuk maakt zijn vooral de mensen. Overal waar je gaat, ontmoet je vriendelijke en behulpzame mensen. Nooit en nergens voel je je onveilig. Zeker een reis naar Bangladesh maakt de ontmoeting met de lokale bevolking zo intens. Je wordt zelf meer gefotografeerd als je zelf foto's neemt.