Onze reisroute


We startten onze rondreis in Negombo. Hier maakten we kennis met onze chauffeur Lalith. Negombo is niet zo speciaal en we bleven dan ook maar een halve dag. Aan de kust bezochten we de vismarkt en het strand waar veel vis nog wordt gedroogd. 's Anderendaags vertrokken we richting Anuradhapura. Onderweg stopten we in het kleine natuurpark van Wilpattu. Als eerste kennismaking met de overweldigende natuur van Sri Lanka viel dit wel best mee. We zagen enkele gevlekte herten, een beer en natuurlijk veel vogels waaronder de neushoornvogel. Anuradhapura , de oude hoofdstad met zijn vele tempelcomplexen verkenden we met de fiets. Kwaliteit van de fietsen was niet alles maar lukte wel. De site is niet zo groot en dus best te doen met de fiets. In de tempels is lange broek en schouders bedekt verplicht. Ook schoenen moeten uit. Het is aangeraden korte kousjes  te dragen want het zand en stenen zijn soms verschroeiend heet. Witte kleren dragen wordt ook geapprecieerd.


Op de top van Piturangula
Op de top van Piturangula

Normaal planden we ook de beklimming van Sigirya maar we kozen om Piturangula te doen. Deze berg ligt recht tegenover Sigirya maar er komt bijna geen toerist. Je hebt het zelfde uitzicht en bent er praktisch gans alleen. De beklimming is korter maar wel leuk. Onderweg je ook een liggende Boeddha tegen. Bovendien steun je ook de plaatselijke bevolking omdat je beroep kan doen op een gids van het dorp.


Precies Afrika maar toch Sri Lanka
Precies Afrika maar toch Sri Lanka

Daarom ook dat we dit perfect konden combineren met het Nationale Park van Minnerya. Dit park doet zo Afrikaans aan met een prachtige vlakte met allerlei watervogels en daarnaast heb je dan de waterbuffels en natuurlijk de grote kuddes olifanten waarvoor het park bekend staat. Een bezoek duurt ongeveer 3,5 uur maar is meer dan de moeite waard. 


de 'bende van 4' op de site van Polonaruwa
de 'bende van 4' op de site van Polonaruwa

Nadien reden we nog door naar Polonaruwa. Deze oude mooi bewaarde site verkenden we met de fiets. Op een halve dag heb je zo wat alles gezien. Ook een aanrader in Polonaruwa is gaan fietsen langs het kanaal. 's Avonds reden we dan door naar het rurale Naula. Ook deze omgeving verkenden we met de fiets maar is wel pittig omwille van de bergen. Ook in Naula heb je een kanaal langswaarhet mooi fietsen is en je in contact komt met het plattelandsleven van Sri Lanka.