Reisverhaal: Felucca tocht - dag 2


Tegen valavond meer je ergens aan de boorden van de Nijl aan. Tijd om de boot wat proper te maken en te relaxen en of zwemmen. Als je geluk hebt, zie je de mensen nog werken op de velden of zijn ze aan het vissen. Slapen doe je op de boot. Op de oevers legden we 's avonds een kampvuurtje aan en maakten we samen met Ayup, Ikrami en Mustapha nog wat muziek en rookten we de hubli-bubli of de waterpijp. Een goede feluccakapitein zorgt er ook altijd voor dat er wel iets te 'drinken' valt.

 

's Anderendaags ontwaken met een prachtige zonsopgang en na het veroberen van de heerlijke pannenkoeken zetten we onze tocht verder. Onderweg kan je de krokodillentempel van ‘Kom Ombo’ bezoeken. Wij bezochten ook de kamelenmarkt van Daraw. Zeker doen, want je dringt een heel stuk door op het platteland en hier komen weinig toeristen. Op deze markt komen ze zelfs vanuit Soedan om kamelen te (ver)kopen. Als je het geluk hebt in het weekend te komen, is er veel bedrijvigheid en dit levert zeer leuke beelden op. Soms heb je de indruk dat de handelaars met elkaar op de vuist gaan maar dit is slechts schijn want dit is een vorm van onderhandelen. Het dorp en zijn lokale markt is ook meer dan een bezoek waard. Dit is het echte plattelandsleven dat je anders niet te zien krijgt. Nergens word je met een scheef oog bekeken. Wel integendeel, overal zijn ze supervriendelijk. Daraw is echt een belevenis die op uw weg moet liggen. Op een bepaald moment was ik mijn drie vrouwen kwijt. Na een tijdje vond ik ze terug likkend aan een ijsje. Likken aan een ijsje ergens in de middle of nowhere in Egypte? Goe bezig jong! Diaree? Niet met deze vrouwen.

's Avonds bij onze tweede kampplaats stond natuurlijk kamelenvlees op het menu. De laatste avond meer je ergens aan in de buurt van Edfu. 's Morgens rijd je dan met een gecharterd busje naar de tempel van Edfu, waar ook het konvooi vertrekt naar Luxor. De tempel van Edfu is de best bewaarde en als je nog geen tempels genoeg gezien hebt, mag je deze zeker niet overslaan.  

 

Spijtig genoeg was hier ook alweer het einde van een super feluccatrip. Dit waren twee schitterende dagen met een schitterende crew. Ook de kinderen en Annick hebben hiervan genoten. Voor mij was het de derde maal dat ik met Ayup er op uit voer en dus ook het derde afscheid. Soekran Ayup, Ikrami en Mustapha. We zien elkaar zeker terug want naar Egypte kom ik nog terug al was het alleen om jullie terug te zien. Ma'a salaama habibi's.