Liverpool - voetbalweekend


Anfield - het mythische stadion van Liverpool
Anfield - het mythische stadion van Liverpool

In het weekend van 6 februari 2016 ging ik drie dagen met mijn neef Anton naar Liverpool. Hoogtepunt van het weekend was natuurlijk de wedstrijd bijwonen op Anfield tussen Liverpool en Sunderland. Voetbal is in deze stad de allerbelangrijkste bijzaak. De stad ademt voetbal uit met de twee teams die er spelen (Liverpool en Everton) maar heeft daarnaast ook nog wat anders te bieden. In 2008 was Liverpool 'Culturele hoofdstad Europa'. Sindsdien is de stad serieus opgewaardeerd en is hij niet langer de grauwe havenstad van weleer. Eén ding is zeker in Liverpool: 'You'll never walk alone'.


Voor onze trip naar Liverpool boekte ik treintickets naar Amsterdam via NMBS Europe. Met de Thalys rijd je op twee uur van Gent naar Amsterdam. Daar vlogen we met EasyJet rechtstreeks naar John Lennon Airport in Liverpool (1 uur). We sliepen in 'The Pineapple', een eenvoudig hotelletje net buiten de stad. Verplaatsen deden we te voet, met de typische taxis of met het openbaar vervoer dat zeer goed georganiseerd is in Liverpool. Voor onze verplaatsing naar Anfield en Goodison Park (Everton) namen we bus 19 downtown. 

We aten lekkere pizza in 'Pizza Express' en chinees bij Mr. Ho's allebei gelegen in Victoria Street. We gingen het uitgangsleven opsnuiven en dronken enkele 'Guiness' in misschien wel het beroemdste café van Liverpool, nl. 'The Cavern Club', waar de Beatles story begon.