Budapest


Parlementsgebouw Budapest
Parlementsgebouw Budapest

In 2011 was ik anderhalve dag in Budapest. Te kort natuurlijk voor een uitgebreid bezoek. Maar toch kreeg ik een duidelijk beeld op deze stad in twee delen: Buda & Pest. De Donau, levensader van deze stad, deelt deze stad op en wordt gekenmerkt door enkele schitterende bruggen die de rivier overspannen. 's Avonds prachtig verlicht is het ideaal om langs de Donau te kuieren en te genieten van al de oude gebouwen. Het uitzicht van de stad wordt natuurlijk voor een groot stuk bepaald door het majestueuze parlementsgebouw. Maar daarnaast heeft deze stad nog heel wat te bieden. Binnenkort keer ik terug voor een uitgebreider stadsbezoek. 

Overnachting: Intercontinental Budapest


Annick ging samen met haar vriendin Katy hetzelfde jaar ook naar Budapest. Vijf dagen lang verkenden ze zowel Buda als Pest en alles te voet.

Ze lieten zich daarbij zoals altijd leiden door het schitterende reisboekje 100% Budapest. In Budapest mag een je bezoek aan een thermaal bad zeker niet vergeten. De stad zelf is een aaneenschakeling van rijke geschiedenis, monumentale gebouwen en schitterende musea. Goulash eten moet ook op het programma staan alsook flaneren aan de boorden van de Donau.

Vliegtickets werden geboekt via WizzAir.

Ze sliepen in Hotel Budapest Center