Reisverhaal: Hurghada - relaxen


Om onze rondreis af te sluiten, relaxten we nog twee dagen in het aartslelijke Hurghada. Deze badplaats is eigenlijk één grote bouwwerf van 30 kilometer. Overal waar je kijkt zie je hotels of vakantiehuizen in opbouw. In de buurt is nu echt niets te beleven of te zien. Het enige wat je wilt als je daar bent is zo vlug mogelijk weer vertrekken. Je kunt er eigenlijk niets anders doen dan zonnekloppen en watersporten. Bovendien wordt Hurghada momenteel overspoeld door Russen. Ik heb niks tegen iemand maar wat zij daar doen grenst aan de decadentie. Respect kennen ze niet. Enfin soit, wij verbleven in hotel Esmeralda en we hadden zicht op zee. De hotelmanager kende ik nog van vroeger toen hij een hotel uitbaatte in Luxor. Hij regelde voor ons een snorkeltocht en dit is toch wel leuk om doen. Je bent een ganse dag weg, krijgt eten op de boot (zelfs heel lekker) en je doet verschillende duiken op verschillende riffen.

Voor de rest hebben we gewoon gerelaxed. Voor Lynn en Sylvie was dit ook eens een goede afwisseling na al de cultuur van de voorbije twee weken. Als ik nog terugkeer naar Egypte zoek ik als afsluiter een andere plaats om nog enkele dagen te relaxen. Dahab is een beter alternatief maar vanuit Luxor doe je er iets langer over en dat weerhield ons omdat we nog slechts twee dagen hadden. Via ons hotel charterde ik ook vervoer terug naar Caïro. Reken op ongeveer 6 a 7 uur rijden afhankelijk van verkeersdrukte.

 

Egypte, heb ik het nu gehad na drie keer? Nee, ooit sta ik hier wel terug want er zijn nog veel zaken die moeten gedaan worden zoals Alexandrië, de oases, Dendera, Abydos...Deze reis was meer dan geslaagd. Lynn en Sylvie hebben zich geen seconde verveeld, hebben vooral veel gezien en ook eens een andere manier van reizen geproefd. Ook de gevreesde diaree bleef weg. Kortom, een reis die bijblijft.