Reisverhaal: Aswan - kamelentocht


Als je in Aswan verblijft, moet je zeker een kamelentocht op de Westbank. Je bezoekt het schitterende St.Simeonsklooster en enkele graven van Edelen zoals Sirenput en Sabi. Je wandelt met de kamelen een eind de woestijn in en hebt vanop het klooster een heel mooi zicht. Wij vetrokken terug vroeg om de hitte te vermijden. Mijn vriend Ayup had alles keurig geregeld en voor de kinderen was dit de eerste (zittende) kennismaking met een kameel. Er zouden nog enkele eerste kennismakingen volgen

 

We waren voorzien van voldoende water en proviand want het wordt heet. Na het bezoek aan St.Simeon wandel je dan naar de graven van de edelen. Deze zijn veel minder dan deze in Luxor maar hier loop je alleen en je kunt er de tijd voor nemen. De lokale gids is ook altijd weer een belevenis. Hoewel ik niet kan beloven dat hij er nu nog is want toen wij er waren schatte ik hem evenoud als zijn voorouders die daar lagen te rusten. Vanop de graven heb je een mooi zicht op Aswan en omstreken. Ideale plek om te picknicken. Maar het werd stilaan terug heet en de lokgroep van het zwembad werd te groot.

 

's Avonds als de zon weer wat genade kent, wandel je langs de Cornische op zoek naar een leuk restuarant en loop je nadien de souk binnen op zoek naar wat leuke prullaria. De souk van Aswan is leuk en de verkopers zijn iets minder opdringerig. Maar dat wil niet zeggen dat ze niet proberen. Als je de souk doorloopt tot op het einde kom je in het niet-toeristische gedeelte terecht. Dit vind ik nog steeds de leukste plaatsen. Laat zouden we het niet maken want vanacht moeten we vroeg op voor konvooi naar Abu Simbel. Wat zeker niet mag ontbreken bij een bezoek aan Aswan is het Nubisch Museum. Dit museum ligt net voorbij het 'Old Cataract' (hotel met schitterend uitzicht over de Nijl waar A.Christie haar roman 'Murder on the Nile' schreef) en geeft een zeer gedetailleerd overzicht weer van de Egyptische geschiedenis. Je hebt er ook een kamer met sarcofagen. Vraag aan de opzichters of ze het speciale licht eens willen aandoen.