Reisroute - deel 1


Route:

 • Hanoi – Ninh Binh – Kenh Ga – Tam Coc
  Boottocht gedaan in Kenh Ga Floating Village. Bij ons was er weinig leven op het water te bespeuren maar de omgeving is wel mooi. We varen tussen de kartsformaties en gaan nadien een wandeling doen in wat lijkt op een landversie van Halong Bay.
  In de namiddag een fietstocht gedaan in de landelijke omgeving van Ninh Binh. Een absolute aanrader.
 • Tam Coc - Mai Chau
  Hier deden we een wandeling naar dorpen van de Witte Thai. 's Avonds bleven we hier logeren in de typische paalwoningen. Superlekker eten en met de nodige rijstwijntjes. Elke vijf minuten worden de glaasjes gevuld en is het ‘tram fan tran’. Ik denk dat we zeker zes flessen keizer gemaakt hebben. Het is een van de meest memorabele avonden. Na het eten wordt er nog muziek gemaakt met de heer des huizes en uiteraard met de nodige glaasjes rijstwijn. Er is die avond ook ergens een repititie voor een lokaal feest waarop we uitgenodigd worden. Steeds weer die vriendelijke mensen. Na de repititie keren we terug naar os huis en gaan er enkele locals met ons mee en zorgen nog voor enkele beklijvende momenten. Je verstaat elkaar bijna niet maar de momenten die we beleefden waren wel intens. We leerden elkaar engels en vietnamees en zongen enkele liederen.

 • Mai Chau – Moc Chau – Yen Chau – Son L
  Overnachting Son La:
  Sun Rise Hotel

  Mai Chau – Moc Chau: 65km
  Moc Chau – Yen Chau: 60km
  Yen Chau – Son La: 60km
  's Morgens nog een wandeltocht gedaan ongeveer 15km. Prachtige wandeling door heen schitterende valleien en dorpen. De wandeling duurt ongeveer 5 uur en is meer dan de moeite. Nadien met de jeeps verder richting Son La. Tijdens de rit stoppen we verschillende keren op lokale marktjes.
 • Son La – Thuan Chau – Tuan Giao – Lai Chau
  Son Lau -  Thuan Giao: 77km
  Tuan Giao – Lai Chau: 98km
  Na ongeveer 26 km voorbij Son La bevindt zich een grot. Deze bevindt zich links van de weg net voorbij km-paal 26. De grot is op ongeveer 50m van de weg en ook 50m hoog in de rots. Meestal komen er al vlug kinderen in de buurt die de weg wijzen naar de grot. De grot is ongeveer 300 meter lang en nadien kom je terecht in een mooie vallei met verschillende Black Thai-paalwoningen.
  Hier tref je weinig toeristen aan. De kans uitgenodigd te worden in één van de woningen is heel groot. Respect!! Wij waren nog maar aan het eerste huis toen we al binnengevraagd werden voor thee en rijstwijn. Niet slecht om 08.30u!