Portugal: Alentejo en noorden


Centrum van Vitoria
Centrum van Vitoria

In 2007 deden we een gezinsreis met de wagen naar het noorden van Portugal. We huurden een huisje in Guilhofrei.  (Gent – Guilhofrei: 1800km)

Route:
Parijs – Bordeaux – St. Sebastian – Vitoria (tussenstop heenreis) – Burgos – Palencia – Benavente – Verín (op de snelweg A52 naar Orense, afslag 160) – Chaves – Vila Real – Vila Pouca de Aguiar. Daar de A7 richting Guimarães – afslag Cabeceiras/Mondim/Celorico.
Prachtige streek waar je wel iets meer kans hebt op regen in de zomer. Het is er ook een stuk groener dan de rest van Portugal.

Trapzaal van hotel Dato
Trapzaal van hotel Dato

Logies:

We deden de reis in twee dagen en maakten een tussenstop in Vitoria – Gasteiz. Daar overnachtten we in Hotel Dato.  
In het noorden huurden we een vakantiehuis: Casa Gandufe in Guilhofrei.

Van hieruit deden we dan telkens onze uitstappen.


Casa das Pedras
Casa das Pedras

In 2014 reisden we terug naar Portugal - Alentejo (Baixo Alentejo') samen met onze vrienden Ed en Katy (Umbrië 2011). We huurden een huis in Marvão: Casa das Pedras. Het is gelegen vlakbij het dorp Marvão en het natuurpark van São Mamede. De streek leent zich uitstekend voor wandelingen maar evenzeer voor bezoeken aan enkele mooie steden zoals Evora, Monsaraz, Estremoz ... We hebben er echt van genoten. De wijnen in deze streek zijn ook meer dan de moeite. Maar het was vooral de rust waar we van genoten. Toen we terugkeerden naar Lisabon brachten we eerst nog een bezoek aan Mafra. Het paleis en het Franciskanenklooster is hier meer dan een aanrader.