Jeepsafari - deel 3


Onze voorlaatste tocht was van Tamnougalt terug naar Marrakech over de col du Tichka (2260m).

Dit was terug ééntje om in te kaderen. Prachtige vergezichten, afwisselende natuur maar wel een heel bochtig parcours. Maar we waren niet gehaast dus konden we regelmatig halt houden om van al dat moois te genieten.

Eénmaal aangekomen in Marrakech was het terug wennen aan het hectische leven daar. We hadden anderhalve week doorgebracht in de rust van het hinterland en nu wachtte terug de drukte van het Jemna el-Fna plein en de mierennest die Marrakech is. Dus dompelden we ons maar onder in de souks op zoek naar prullaria die je niet nodig hebt maar toch koopt :-). Tien jaar geleden kon je de verkopers niet van je afhouden. Nu waren ze veel gereserveerder en lieten ze je bijna met rust. Wat een verschil.

 


Onze laatste verbinding was naar Essaouira aan de kust. Onderweg passeer je heel wat uitgestrekte olijfboomvelden. Hieruit wordt de bekende Argania -olijfolie gemaakt.

Wat was Essaouira een verschil met de andere plaatsen waar we geweest waren. Hier voelde het koud aan door de immer aanwezige koude wind. Op het strand geselde het opwaaiende zand onze benen. Gelukkig hadden we de volgende dag iets meer geluk en was de wind gaan liggen. De laatste twee dagen van onze reis waren relaxdagen. Wat rondwandelen in Essaouira stad, een beetje strand, lekker eten en drinken. Essaouira is werelderfgoed maar wel erfgoed dat dringend nood heeft aan een opknapbeurt. Sommige van de mooie huizen in de ommuurde binnenstad staan echt te verkommeren. Spijtig.

Een culinaire aanrader is de binnenstad is 'Crêperie Mogador' waar je de heerlijkste bretoense pannenkoeken kan eten. Wij overnachtten in 'Vent des Dunes'.

We hadden genoten van deze reis en van het gezelschap van Koen & Hilde. Marokko zat er weer op. Het blijft een prachtig land met heel wat variatie in het landschap, een vriendelijke bevolking, lekker eten en bijna altijd goed weer.

Bij deze een dankwoordje voor onze chauffeur 'Mohamed'. Zijn franse woordenschat bestond uit de woorden: 'mange, chaud, zagora, bonjour, demain, doucement en vooral 'c'est la vacance'... en dat was het ook!