In Montreux waren we twee keer bij vrienden van ons die inmiddels in China gaan wonen zijn. Ze woonden pal aan het meer. Montreux ligt op ongeveer 900km van Gent.

De baai (riviera) van Montreux is zeer mooi, mondain. Van daaruit kan je mooie uitstappen maken. Je wandelt te voet naar Chateau Chillon van waaruit je een prachtig zicht hebt op de baai van Montreux. Met de trein kan je snel naar Lausanne. Een vrij heuvelachtige stad maar een bezoekje zeker waard. Met de auto kan je in anderhalf uur ook naar Bern. De binnenstad is werelderfgoed en zeer aangenaam om in te wandelen. Wil je gaan skiën dan kan je dat in Leysin waar de CM sterk aanwezig is. Mooie wandelingen maak je ook in Gruyères, zeker als het gesneeuwd is, is dit een prachtige omgeving. Het dorp is middeleeuws en zeer charmant.

De bergen rondom Montreux zijn beplant met de wijnterrassen van Lavaux en deze zijn ook Unesco Werelfderfgoed.

 

Voor elk wat wil dus in Montreux en omgeving. Wil je er verblijven, zoek dan een hotelletje buiten Montreux (Vevey bijvoorbeeld) want Montreux zelf is zeer duur. Tenzij je bij vrienden slaapt natuurlijk :-)