Onze hotels


The Villa Green Inn
The Villa Green Inn

Onze hotels boekten we ofwel via Booking.com ofwel rechtstreeks bij de hotels. We zorgden voor een beetje afwisseling. We verbleven in gezellige kleine pensionnetjes, tentenkampen, jungle barakken, luxueuzere hotels, community based hotels en op het einde relaxen we in een resort aan de kust.

In Negombo verbleven we in 'The Villa Green Inn' dat we boekten via Booking.com. Een superlocatie!

Het 'Milano Tourist Hotel' in Anuradhapura werd mij aangeraden door een kennis maar was het minste van de reis behalve het eten. In Polonnaruwa kozen we voor het nieuwe 'Ruins Villa'. Er zijn  slechts vier kamers maar je zit wel heel rustig in een mooie omgeving. Je zit ook dcht bij een kanaal langswaar het heerlijk fietsen is. Van hieruit verken je ook makkelijk de site van Polonaruwa. 

Onze chauffeur Lalith had ook een guesthouse 'Honeyland Hotel' in Naula waar we één nacht bleven. Wel een leuke locatie maar moet wat opgesmukt worden met leuke voortuintjes met planten.

In Kandy boekten we lastminute via Booking.com in Settle Inn Tourist Lodge wat een absolute aanrader was.


In Ella kozen we voor een community based verblijf: Ella Good Neighbours.

Hier sliepen wij in 'Waterfall View'. Dulie was  onze charmante gastvrouw in dit zeer aan te raden guesthouse met een prachtig zicht op de waterval.

 Nadien gingen we op safari in Yala National Parc. We sliepen hier drie nachten in het tentenkamp 'Tree Tops Jungle Lodge'. Prachtige locatie te midden van de jungle, zonder elektriciteit. Hier kan je echt tot rust komen en je wordt er heerlijk verwend. Tenten zijn heel luxueus. De eigenaar, de Deen Lars is een superkerel.

Enige nadeel is dat je voor je safari nog anderhalf uur moet rijden. Maar dit weegt niet op tegen dit heerlijke project.

 

Na de safari verkenden we het Sinharaja Rainforest. Hier sliepen we in 'Rain Forest View Villas'. Leuke locatie maar meubilair van restaurant moet aangepast worden aan de 'westerse lengte'. Er komen nieuwe cabanas bij en hopelijk besteden ze wat extra aandacht aan het aanleggen van leuke terrasjes. Goede prijsafspraken maken want niet altijd even duidelijk zeker wat betreft tuctucs en gids voor rainforest.


Op het einde van onze reis relaxten we nog enkele dagen in Tangalle aan de zuidkust. Onze resort '7Turtles' is geen locatie waar terugkeren een optie is maar een must. Superlocatie aan de prachtige en woeste kust van de Indische Oceaan. De Oekraïense eigenaars doen er echt alles aan om je te verwennen. Hier kom je tot rust want je zit echt afgelegen te midden van de jungle en de kust.