Jordanië


al-Mamlakkya al-Urdanya of het koninkrijk Jordanië heb ik al meermaals bereisd. Een aantal keer heb ik er groepen rondgeleid maar ook al verschillende keren met Annick en vrienden. In 2013 gingen de kinderen mee. Waarom zo veel naar Jordanië? Ja, ga er heen en geniet van een fascinerend land met een enorme godsdienstige, culturele en politieke geschiedenis. Jordanië biedt alles wat een toerist zoekt, maar wie verder zoekt wordt geconfronteerd met een zeer intrigerend land . Het land ademt van het noorden (pal aan de Golan-hoogvlakte) tot in het uiterste zuiden (Aqaba) een heel speciale sfeer uit. 80% van het land is dorre woestijn maar de overige 20% zijn op gebied van natuurmeer dan de moeite. Denken we maar aan Wadi Mujib, Wadi Ibn Hammad, Dana National Park, de natuurlijke omgeving van Petra, Wadi Rum (de mooiste zand-steen woestijn) en zoveel meer. Op cultureel vlak heb je naast Petra ook nog Jerash en Um Quais, beiden behorend tot de vroegere Decapolis, Madaba, Kerak,... Kortom een must voor elke reiziger maar doe iets meer dan alleen maar Petra!!


Jordan Tracks: leveren uitstekende kwaliteit in de woestijn. Schitterend team geleid door Saleem. Zij stammen af van echte bedoeïenen en respecteren de woestijn. Ze zijn gespecialiseerd in trekkings met paarden.

 

RSCN: The Royal Society for the Conservation of Nature: zij beheren heel wat nationale parken in Jordanië. Zeer goede organisatie maar niet zo goedkoop. De gidsen leveren zeer goed werk. Van deze organisatie ben ik al jaren lid.

  • Petra Voyage Tours: goed reisbureau voor als je je reist niet zelf wenst samen te stellen. Khaled, eigenaar, maakt voor jou een reis op maat al naargelang je budget. Zeer betrouwbaar.
  • al-Anbat hotels in Wadi Musa (Petra): zij beschikken over drie hotels in Wadi Musa. Mijn voorkeur gaat uit naar al-Anbat I dat net buiten Wadi Musa is gelegen. Dit hotel beschikt ook over een zwembad en een hammam. al-Anbat en Petra voyage behoren tot dezelfde families.